Wat is Fysiotherapie?

Een fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt bij stoornissen in houding en/of bewegen. Dat kan zijn bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld.

Waaruit bestaat de behandeling?

Een fysiotherapeut levert maatwerk. Geen enkele patiënt is hetzelfde. Daarom wordt bij iedereen individueel bekeken welke behandelmethode de voorkeur heeft. Een behandeling duurt ongeveer 20-25 min. Bij de eerste afspraak noteert de fysiotherapeut alle klachten. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarna de fysiotherapeut met u bespreekt wat er gaat gebeuren en wat hij gaat doen.

Welke therapievormen zijn er?

Er bestaan verschillende mogelijkheden. De meest voorkomende therapievormen zijn:

  • Bewegingstherapie (ook wel oefentherapie genoemd) is de belangrijkste pijler van de fysiotherapie. Het doel ervan is bijvoorbeeld het beïnvloeden van de bewegingsmogelijkheden van de gewrichten, het vergroten van de spierkracht, het aanleren van een betere houding, een beter evenwicht, een betere ademhalingstechniek, een betere conditie en het leren ontspannen. Voor een goed resultaat is thuis oefenen echter essentieel. Indien dit noodzakelijk is, krijgt u van de fysiotherapeut een op u gericht oefenprogramma mee.
     
  • Massage is al sinds eeuwen een veel gebruikt hulpmiddel tegen pijn. Doel van de massage is, naast pijndempen, het bevorderen van de bloedsomloop in de weefsels en het verminderen van de spierspanning. In het kader van oedeembestrijding passen wij manuele lymfedrainage toe.

Behandelingen bij Deman - Van Grinsven

Bij Deman - Van Grinsven kunt u terecht voor de behandeling van verschillende fysiotherapeutische aandoeningen, te weten Postoperatieve revalidatieMulliganMcKenzieClaudicatio-klachten en COPD en Medical Taping Concept.