Medewerkers

Ot Deman

Ot Deman

Na 42 jaar met veel plezier in onze praktijk te hebben gewerkt, heb ik besloten de uitvoerende werkzaamheden als fysiotherapeut te stoppen. Vanaf 1 januari 2020 behandel ik geen patienten meer. Samen met mijn collega Wilfried van Grinsven blijf ik administratieve en managementtaken uitvoeren. In deze functie zal ik de komende jaren aan de praktijk verbonden blijven.

 

 


 

Wilfried van Grinsven

Wilfried van Grinsven

Ik ben woonachtig in Vlijmen en geboren in ’s-Hertogenbosch in 1956. Mijn middelbare school heb ik gevolgd op het St. Janslyceum aldaar, waarna ik in 1975 ben begonnen aan de opleiding Fysiotherapie, toen nog gevestigd naast het stadion de Vliert in ’s-Hertogenbosch.

In 1981 ben ik afgestudeerd en ben na wat omzwervingen in ziekenhuizen, verpleeghuizen en particuliere praktijken in 1982 terechtgekomen in deze praktijk, in eerste instantie als vakantiewaarnemer en sinds 1986 als vaste kracht. In dat jaar ben ik gestart met de opleiding Manuele Therapie (SOMT), eerst in Heerlen, daarna in Eindhoven en heb daar mijn diploma behaald in 1992.

Sinds 2010 ben ik mede-eigenaar van deze praktijk en werk ik bijzonder plezierig samen met mijn collega’s.

Het is en blijft een uitdaging om mensen te helpen hun dagelijkse bezigheden wat makkelijker en prettiger te kunnen uitvoeren.

Wilfried werkt op:

Maandag 08:00 - 21.00 uur
Dinsdag 08:00 - 18:00 uur
Woensdag Afwezig
Donderdag 08:00 - 21.00 uur
Vrijdag 08:00 - 18:00 uur

Maaike van der Velde

Maaike van der Velde

Even voorstellen... ik ben Maaike van der Velde en ik ben opgegroeid op de Veluwe en sinds 1987 woonachtig in Brabant. In Arnhem heb ik in 1980 mijn fysiotherapiediploma behaald.

Na mijn afstuderen heb ik 7 jaar in een particuliere praktijk gewerkt waarna ik 15 jaar werkzaam ben geweest in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven. Ik heb mij verdiept in kennis met betrekking tot de orthopaedische patiënt, en tevens de haptonomie-alpha opleiding afgerond. Door deze opleiding kon ik, toen ik in Brabant kwam wonen, in het ziekenhuis aan de slag op de afdelingen pulmonologie, neurologie en crisisopvang.

Naarmate ik langer aan het werk ben heb ik door diverse bijscholingen vooral kennis en ervaring opgedaan met betrekking tot spanningsgerelateerde (pijn)klachten, arbeidsgerelateerde klachten (ten gevolge van langdurig zittend beeldschermwerk), COPD/longproblematiek en claudicatio intermittens behandelingen (looptherapie).
Sinds 2013 ben ik geregisteerd oedeemfysiotherapeute en daardoor gespecialiseerd in de behandeling van vochtophoping (oedeem) t.g.v. vaatproblematiek en bijv. na operaties. De behandeling kan dan bestaan uit manuele lymfedrainage, oefentherapie en zwachtelen.

Vanaf januari 2009 versterk ik dit team met veel enthousiasme.

Maaike werkt op:

Maandag Afwezig
Dinsdag 08:00 - 18:00 uur
Woensdag 08:00 - 18:00 uur
Donderdag Afwezig
Vrijdag 08:00 - 18:00 uur

Mariken van Wijk-Swarts

Mijn naam is Mariken van Wijk-Swarts en ik ben hier in de wijk geboren. Als klein meisje ben ik wel eens hier in de praktijk geweest bij Ot Deman. Misschien is toen al de interesse in het menselijk lichaam ontstaan.

Na mijn VWO diploma op het Sint Janslyceum ben ik fysiotherapie gaan studeren in Antwerpen, omdat ik hier was uitgeloot. Mijn eerste baan was in Oostenrijk, daar runde ik zelfstandig een kleine praktijk voor fysiotherapie en massage. Een geweldige ervaring, waar ik veel van geleerd heb. Na een jaar wilde ik graag terug naar Nederland om mij te specialiseren in de manuele therapie.

In de loop der jaren is het mij duidelijk geworden dat ik het meeste affiniteit heb met mensen met gewrichtsklachten zoals pijn in de nek, rug, schouders, heupen, knieën etc. Daarvoor heb ik verschillende bij- en nascholing gevolgd, zoals de cursus Mulligan met een special over het SI-gewricht, medical taping en verschillende bindweefselmassage technieken.

De samenwerking met collega’s in deze praktijk is erg prettig en we streven er allemaal naar om iedere patiënt zo goed mogelijk te helpen.

Mariken werkt op:

Maandag Afwezig
Dinsdag 8:00 - 18:00 uur
Woensdag Afwezig
Donderdag 8:00 - 18:00 uur
Vrijdag 8:00 - 18:00 uur

 

Roderick van Os

Specialisaties: Algemeen Fysiotherapeut, Manuele Therapie, Dry Needling, DAM therapie, medical taping concept.

Na onze verhuizing in 2015 vanuit de Randstad naar het mooie Brabantse land heb ik nu bij Fysiotherapie Deman en van Grinsven een mooie en uitdagende baan gevonden. Het werk in een leuke en dynamische stad als Den Bosch spreekt mij erg aan vanwege het persoonlijk karakter in combinatie met de variatie van mijn werkzaamheden.

Het oplossen van een probleem heb ik altijd al interessant gevonden. Toen ik dit kon gaan combineren met het werken met mensen was mijn hart al snel verkocht aan de fysiotherapie. Als fysiotherapeut merkte ik dat ik soms tegen problemen van het bewegingsapparaat aanliep waar mijn kennis en kunde tekort schoten. Om die reden ben ik me als manueel therapeut gaan verdiepen in de ‘vernuftigheid’ van het bewegingsapparaat . Het is een prachtig en indrukwekkend stukje techniek van de natuur. Daarnaast heb ik mijn palet uitgebreid met de specialisaties dry needling en medical taping. Ik vind het een voorrecht om aan de problematiek van het bewegingsapparaat te mogen “sleutelen” en op die manier van betekenis voor mensen te kunnen zijn.