Medewerkers

Ot Deman

Ot Deman

In 1978 ben ik gestart met de praktijk voor fysiotherapie aan de Ophoviuslaan 71 te
’s-Hertogenbosch.

In de daarop volgende jaren heb ik de opleidingen acupunctuur (Amsterdam), spierkettingen (Brussel) en manuele therapie (Utrecht) afgerond en ik ben sinds 1982 geregistreerd lid van de NVMT (Nederlandse Vereniging Manuele Therapie).

Ik heb een bijzondere interesse voor aandoeningen in het hoofd-hals gebied en daarom heb ik in 2002 de opleiding voor orofaciale fysiotherapie (kaakfysiotherapie) gevolgd in Amsterdam en Utrecht. Sindsdien ben ik geregistreerd lid van de NVOF (Nederlandse Vereniging Orofaciale Fysiotherapie). De laatste jaren leg ik mij, mede door de multidisciplinaire samenwerking met kaakchriurgen en tandarts-gnatologen, toe op dit werkterrein.

Na 42 jaar met ongelooflijk veel plezier in onze praktijk te hebben gewerkt, samen met mijn zeer gewaardeerde collega's, zal ik vanaf medio 2019 mijn werkzaamheden als orofaciaal fysiotherapeut gaan minderen en vanaf januari 2020 volledig stoppen.

Zolang ik werkzaam ben zult u als patiënt centraal blijven staan, en dit houdt mijn vak boeiend, veelzijdig en mijn motivatie springlevend.

Ot werkt op:

Maandag Afwezig
Dinsdag Afwezig
Woensdag Afwezig
Donderdag Afwezig
Vrijdag Afwezig

Wilfried van Grinsven

Wilfried van Grinsven

Ik ben woonachtig in Vlijmen en geboren in ’s-Hertogenbosch in 1956. Mijn middelbare school heb ik gevolgd op het St. Janslyceum aldaar, waarna ik in 1975 ben begonnen aan de opleiding Fysiotherapie, toen nog gevestigd naast het stadion de Vliert in ’s-Hertogenbosch.

In 1981 ben ik afgestudeerd en ben na wat omzwervingen in ziekenhuizen, verpleeghuizen en particuliere praktijken in 1982 terechtgekomen in deze praktijk, in eerste instantie als vakantiewaarnemer en sinds 1986 als vaste kracht. In dat jaar ben ik gestart met de opleiding Manuele Therapie (SOMT), eerst in Heerlen, daarna in Eindhoven en heb daar mijn diploma behaald in 1992.

Sinds 2010 ben ik mede-eigenaar van deze praktijk en werk ik bijzonder plezierig samen met mijn collega’s.

Het is en blijft een uitdaging om mensen te helpen hun dagelijkse bezigheden wat makkelijker en prettiger te kunnen uitvoeren.

Wilfried werkt op:

Maandag 08:00 - 21.00 uur
Dinsdag 08:00 - 18:00 uur
Woensdag Afwezig
Donderdag 08:00 - 21.00 uur
Vrijdag 08:00 - 18:00 uur

Maaike van der Velde

Maaike van der Velde

Even voorstellen... ik ben Maaike van der Velde en ik ben opgegroeid op de Veluwe en sinds 1987 woonachtig in Brabant. In Arnhem heb ik in 1980 mijn fysiotherapiediploma behaald.

Na mijn afstuderen heb ik 7 jaar in een particuliere praktijk gewerkt waarna ik 15 jaar werkzaam ben geweest in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven. Ik heb mij verdiept in kennis met betrekking tot de orthopaedische patiënt, en tevens de haptonomie-alpha opleiding afgerond. Door deze opleiding kon ik, toen ik in Brabant kwam wonen, in het ziekenhuis aan de slag op de afdelingen pulmonologie, neurologie en crisisopvang.

Naarmate ik langer aan het werk ben heb ik door diverse bijscholingen vooral kennis en ervaring opgedaan met betrekking tot spanningsgerelateerde (pijn)klachten, arbeidsgerelateerde klachten (ten gevolge van langdurig zittend beeldschermwerk), COPD/longproblematiek en claudicatio intermittens behandelingen (looptherapie).
Sinds 2013 ben ik geregisteerd oedeemfysiotherapeute en daardoor gespecialiseerd in de behandeling van vochtophoping (oedeem) t.g.v. vaatproblematiek en bijv. na operaties. De behandeling kan dan bestaan uit manuele lymfedrainage, oefentherapie en zwachtelen.

Vanaf januari 2009 versterk ik dit team met veel enthousiasme.

Maaike werkt op:

Maandag Afwezig
Dinsdag 08:00 - 18:00 uur
Woensdag 08:00 - 18:00 uur
Donderdag Afwezig
Vrijdag 08:00 - 18:00 uur

Mariken van Wijk-Swarts

Mijn naam is Mariken van Wijk-Swarts en ik ben hier in de wijk geboren. Als klein meisje ben ik wel eens hier in de praktijk geweest bij Ot Deman. Misschien is toen al de interesse in het menselijk lichaam ontstaan.

Na mijn VWO diploma op het Sint Janslyceum ben ik fysiotherapie gaan studeren in Antwerpen, omdat ik hier was uitgeloot. Mijn eerste baan was in Oostenrijk, daar runde ik zelfstandig een kleine praktijk voor fysiotherapie en massage. Een geweldige ervaring, waar ik veel van geleerd heb. Na een jaar wilde ik graag terug naar Nederland om mij te specialiseren in de manuele therapie.

In de loop der jaren is het mij duidelijk geworden dat ik het meeste affiniteit heb met mensen met gewrichtsklachten zoals pijn in de nek, rug, schouders, heupen, knieën etc. Daarvoor heb ik verschillende bij- en nascholing gevolgd, zoals de cursus Mulligan met een special over het SI-gewricht, medical taping en verschillende bindweefselmassage technieken.

De samenwerking met collega’s in deze praktijk is erg prettig en we streven er allemaal naar om iedere patiënt zo goed mogelijk te helpen.

Mariken werkt op:

Maandag Afwezig
Dinsdag 8:00 - 18:00 uur
Woensdag Afwezig
Donderdag 8:00 - 18:00 uur
Vrijdag 8:00 - 18:00 uur