Postoperatieve revalidatie

Postoperatieve revalidatie is gericht op patiënten die een operatieve ingreep hebben ondergaan aan het bewegingsapparaat. Dit kan betrekking hebben op een nabehandeling van aandoeningen van de wervelkolom, prothese van heup, knie of schouder, maar ook het revalideren van geopereerde sportletsels (kruisbanden, meniscus, bandletsels), botbreuken en traumatologie na een ongeval behoren tot deze categorie.

Oefenprogramma
De revalidatieperiode start, direct na ontslag uit het ziekenhuis en/of na verwijzing door een specialist, met een intake, aan de hand waarvan een oefenprogramma wordt samengesteld. Het is belangrijk zo snel mogelijk na de operatie of gipsperiode de mobiliteit en stabiliteit van het aangedane gewricht op een verantwoorde manier te herwinnen. 

Doel
Postoperatieve revalidatie heeft als doel de gewrichtsfunctie (knie, heup, rug, enkel, schouder, elleboog) te verbeteren, de pijn te verminderen, de belastbaarheid te verbeteren, de coördinatie en het uithoudingsvermogen te vergroten en de spierkracht te versterken. Via gerichte oefeningen en trainingsschema’s worden de functies die u nodig heeft in het dagelijkse leven, in uw werk en bij het sporten, weer hersteld.