Vergoeding

Als u aanvullend verzekerd bent wordt de rekening van de fysiotherapeutische behandeling direct naar de verzekeraar gestuurd. Fysiotherapie Deman - Van Grinsven heeft contractuele afspraken met alle verzekeraars en uw verzekeraar betaalt de gemaakte kosten voor u.

Aantal behandelingen

U dient wel goed op te letten voor hoeveel behandelingen u per jaar bent verzekerd. Dit kan variëren per zorgverzekeraar en de dekking van de aanvullende polisvoorwaarden. Uw fysiotherapeut zal dit de eerste keer ook met u bespreken. Gaat u over uw maximale vergoeding heen dan kan het zijn dat u een nota krijgt van uw zorgverzekeraar.

Prijslijst

In de wachtkamer hangt ook een prijslijst als u gebruik wilt maken van de fysiotherapeut terwijl u door uw maximaal aantal vergoedingen heen bent of niet aanvullend verzekerd bent.

Chronische patiƫnten

Voor chronische patiënten geld een andere vergoedingsvoorwaarde. Deze worden grotendeels betaald uit de basisverzekering. Hierdoor kan het zijn dat een aantal behandelingen vallen onder het eigen risico van 385 euro. Bovendien geldt voor een chronische behandeling dat de eerste 20 behandelingen betaald worden uit de aanvullende verzekering. Dit komt al gauw neer op ca. 600 euro. Als u niet (voldoende) aanvullend verzekerd bent komen deze kosten dus voor eigen rekening. Na 20 behandelingen vallen alle kosten onder de basisverzekering en zijn er dus voor de patiënt geen kosten meer aan verbonden.