Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie MWM

Kinderfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Fysiotherapie bij kinderen is wezenlijk anders dan bij volwassenen, aangezien kinderen nog volop in ontwikkeling zijn. Dit betreft de groei van hun lichaam, maar ook de motorische –/ en sociaal emotionele ontwikkeling. Dat maakt dat kinderen een andere aanpak en benadering nodig hebben.

Kinderfysiotherapie MWM

Op het gebied van kinderfysiotherapie hebben wij een samenwerkingsverband met Kinderfysiotherpie MWM, te bereiken via 073 - 6 444 988.

Wanneer naar de kinderfysiotherapeut?

Zuigelingen: al vanaf enkele weken is dit mogelijk, bv als uw kindje erg veel huilt, te slap is, of te veel strekt. Of als er sprake is van een voorkeurshouding met misschien al een vervorming van het hoofdje. Mogelijk is uw kindje al bekend bij de kinderarts t.g.v een moeilijke bevalling of andere problemen. Bij baby’s komen wij meestal aan huis.

Peuters: soms gaat het kind niet kruipen of zitten. Ook kan het zijn dat een kind moeite heeft met los gaan lopen, of loopt het op een vreemde manier. Wij kunnen kijken of er iets aan de hand is en of therapie nodig is of dat we kunnen volstaan met advisering. Dit kan op de praktijk en in sommige gevallen ook aan huis.

Schoolkinderen: ook zij kunnen achterlopen in hun motorische ontwikkeling. Dat valt vaak op als ze naar school gaan. Ze kunnen niet meekomen met de gymles of niet meespelen met leeftijdgenootjes. Het kan ook zijn dat ze later zijn met de fijne motoriek zoals kleuren, knippen en schrijven. Daarnaast komt het voor dat kinderen problemen hebben met de prikkelverwerking. Ze zijn heel onrustig, of kunnen zich niet concentreren. Dan kan sensorische integratie uitkomst bieden. Wij kunnen een test afnemen om te bepalen of ze echt achterlopen en in overleg overgaan tot therapie.

Naast de gewone problemen in de motoriek zijn er ook kinderen met al gediagnosticeerde problemen. Denk hierbij aan kinderen met een hersenbeschadiging, spieraandoeningen of longproblemen.

Over Kinderfysiotherapie MWM

Wij zijn een zeer gespecialiseerd team met veel ervaring in de vroegbehandeling, revalidatie en sensorische integratie. Bij twijfel over de ontwikkeling kunt u zonder verwijzing contact opnemen met de kinderfysiotherapeut.

De therapie kan op woensdagmiddag gegeven worden op Ophoviuslaan 71. Op alle dagen is, op indicatie, aan huis behandeling mogelijk. In sommige gevallen is begeleiding op school nodig of u kunt naar de praktijk op Brink 6a in Empel komen.